FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Papa isključuje namjeru uplitanja u državne poslove

RIM, 14. studenog 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. i predsjedniktalijanske biskupske konferencije kardinal Camillo Ruini isključili suu ponedjeljak bilo kakvu namjeru uplitanja crkve u poslove talijanskedržave, ali su tražili pravo zauzimanja stava u društvenimraspravama.
RIM, 14. studenog 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. i predsjednik talijanske biskupske konferencije kardinal Camillo Ruini isključili su u ponedjeljak bilo kakvu namjeru uplitanja crkve u poslove talijanske države, ali su tražili pravo zauzimanja stava u društvenim raspravama.

"Crkva, u Italiji kao i svim drugim zemljama svijeta ne traži nikakvu privilegiju, već samo želi mogućnost da vrši svoju misiju poštivajući svjetovnost države", tvrdi Papa u poruci upućenoj predsjedniku zastupničkog doma talijanskog parlamenta Pieru Ferdinandu Caisiniju, prigodom godišnjice posjeta Ivana Pavla II. talijanskom parlamentu 14. studenoga 2002.

"Želim reći svima koji se boje pretjerane nazočnosti ili uplitanja crkve u talijanski javni život, da držimo da civilnog i vjerskog mira i da je crkva svjesna da mora biti čimbenik jedinstva, a ne podjele", rekao je predsjednik biskupske konferencije (CEI) kardinal Camillo Ruini na otvorenju njezine godišnje opće skupštine.

Kardinal Ruini i CEI, koje je u njihovoj inicijativi podržao Benedikt XVI., pozvali su Talijane da se 12. lipnja ne odazovu na referendumu o lakšem pristupu potpomognutoj oplodnji, čime su pridonijeli neuspjehu referenduma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙