FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. suznih očiju gledao film o Ivanu Pavlu II.

RIM, 18. studenog 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. suznih je očijusinoć gledao pretpremijerni film o Ivanu Pavlu II., koji će bitiprikazan u dva nastavka na talijanskoj televiziji RAI-u.
RIM, 18. studenog 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. suznih je očiju sinoć gledao pretpremijerni film o Ivanu Pavlu II., koji će biti prikazan u dva nastavka na talijanskoj televiziji RAI-u.

U dvorani "Pavla VI." u Vatikanu pred Papom i rimskom kurijom te brojnim političarima, novinarima, ukupno šest tisuća osoba, prikazan je film "Ivan Pavao II.", koji će biti emitiran 27. i 28. studenoga na Prvom programu RAI-a.

Ivana Pavla II. glumi poznati glumac Jon Voight (66) koji je dobio Oscara za film "Coming Home". Na kraju filma dvoranom je odjeknuo pljesak gotovo kao na stadionu.

Film "Ivan Pavao II.", koji je u koprodukciji s RAI-om snimio centar Lux Vide od Ettorea Bernabeija, počinje dramatičnim atentatom 13. svibnja 1981. na papu Karola Wojtylu na Trgu svetog Petra, kad je na njega pucao turski terorist Ali Agca.

Kanadski redatelj John Kent Harrison i scenaristi, koje je savjetovao osobni tajnik Ivana Pavla II., sadašnji krakovski nadbiskup Stanislaw Dzivicz, morali su se ograničiti samo na dijelove Papina života u trajanju od 200 minuta.

U filmu Ivan Pavao II. govori i o svojoj Parkinsonovoj bolesti, pita se zašto mu je Bog postavio tu zapreku na putu, pa 13. listopada 1996. odgovara kako je vjerojatno Gospodin htio pokazati da se i u patnji služi Crkvi.

Osim u Italiji film je snimljen i u Krakowu, a dok Papu glumi Jon Voight, Karola Wojtylu od 18. do 50. godine glumi Cary Elwes. Zatim su tu Christopher Lee (Wyszynski), Ben Gazzara (Casaroli) i James Cromwell (Sapieha) i drugi.

Na koncu prikazivanja filma glumac Jon Voight, koji je tumačio Ivana Pavla II., kleknuo je pred papom Benediktom XVI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙