FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: 135 kaznenih djela u 25 godina života

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je25-godišnjaka, do sada prijavljenog za čak 135 kaznenih djela, zakojega vjeruje da je s nepoznatim pomagačem opljačkao oko 150 tisućakuna iz dviju pošta u Zagrebu, početkom listopada i sredinom studenogaove godine.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je 25-godišnjaka, do sada prijavljenog za čak 135 kaznenih djela, za kojega vjeruje da je s nepoznatim pomagačem opljačkao oko 150 tisuća kuna iz dviju pošta u Zagrebu, početkom listopada i sredinom studenoga ove godine.

Osumnjičeni 25-godišnji K.B. policiji je dobro poznat jer je prijavljivan za čak 135 kaznenih djela. Nakon završene kriminalističke obrade odveden je u zagrebački zatvor jer je za njim raspisana tjeralica Općinskog i Županijskog suda u Zagrebu zbog kaznenih djela oduzimanja vozila, teške krađe, krađe i krivotvorenja isprava. Za njim se tragalo i jer je izbjegao otići na odsluženje zatvorske kazne zbog jedne teške krađe, izvijestio je danas načelnik ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec, ne otkrivajući identitet uhićenog.

Dvojicu osumnjičenika terete se da su 3. listopada opljačkali poštu u Laurenčičevoj, a 18. studenoga u Šeferovoj ulici. U pljačke su, kako kažu u policiji, išli mopedom, jedan s motorističkom kacigom na glavi, a drugi djelomično maskiran kragnom jakne i kapom. Po ulasku u poštu jedan bi pištoljem zaprijetio zaposlenicima, dok bi drugi s pultova uzimao novac, nakon čega bi mopedom pobjegli. Kada bi bili na sigurnom razdvojili bi se, pa bi 25-godišnjak nastavio bijeg tramvajem. Ponovno bi se našli u iznajmljenom stanu 25-godišnjaka, gdje su dijelili opljačkani novac.

Policija je pretragom stana i osobnog automobila 25-godišnjaka pronašla 85 tisuća kuna, odjeću, motorističku kacigu i pištolj, ali i 12 grama heroina, gram marihuane i dvije tablete heptanona.

U policiji kažu da nastavljaju s kriminalističkom obradom kako bi utvrdili identitet drugog razbojnika i uhitili ga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙