FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za zakonodavstvo o Vladinoj nakani da se postrože mjere zaštite u novčarskim institucijama

ZAGREB,8. studenoga(Hina) - Predsjednik saborskog Odbora zazakonodavstvo Florijan Boras priključio se danas kritikama što su ihoporbeni članovi Odbora izrekli o Vladinoj nakani da strožim mjeramazaštite odgovori na pljačke novčarskih institucija.
ZAGREB,8. studenoga(Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za zakonodavstvo Florijan Boras priključio se danas kritikama što su ih oporbeni članovi Odbora izrekli o Vladinoj nakani da strožim mjerama zaštite odgovori na pljačke novčarskih institucija.

Nisam protiv pojačane zaštite, ali držim da je stvorena histerija da bi se napravio biznis, izjavio je Boras koji predložene izmjene Zakona o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem drži potpuno nerealnim u rokovima i mjerama.

U Hrvatskoj, tumači, ima oko deset tisuća novčarskih institucija i ako bi svaka u pojačanu zaštitu uložila samo 10 tisuća kuna došlo bi se do svote od milijarde kuna.

Sumnjam da Hrvatska pošta može, praktično u tri mjeseca, osigurati 300 milijuna kuna, rekao je Boras.

Vlada se bavi posljedicama, a ne uzrocima, tvrdi Pero Kovačević (HSP), a slično mišljenje dijeli i Josip Vresk (HSS).

Želeći dodatno zaštiti građane i novčarske institucije od sve češćih pljački, Vlada traži da banke, pošte, poslovnice Fine ili Hrvatske lutrije s manje od pet zaposlenih ugrade neprobojne pregrade između zaposlenika i korisnika.

Imaju li više od pet zaposlenika traži i fizičku zaštitu.

Policija bi pak mogla privremeno zabraniti rad novčarskih ustanova, primjerice banaka, za koje utvrdi da nisu osigurale traženu zaštitu, što neprihvatljivim drži Josip Leko (SDP).

Unatoč kritikama ponuđenih rješenja i zahtjeva da se ona izglasaju po žurnom postupku, Odbor se u konačnici suglasio da se izjmene spomenutog Zakona upute Hrvatskom saboru na odlučivanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙