FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Dvojica razbojnika ubijenih u Sv. Klari prvi zapucali

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Dvojica razbojnika ubijena u SvetojKlari nakon bijega iz opljačkane pošte, automatskim su oružjem prvipočeli pucati na policiju koja im je uzvratila kratkim cijevima,izvijestila je policija na mjestu događaja.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - Dvojica razbojnika ubijena u Svetoj Klari nakon bijega iz opljačkane pošte, automatskim su oružjem prvi počeli pucati na policiju koja im je uzvratila kratkim cijevima, izvijestila je policija na mjestu događaja.

Jedan od razbojnika odmah je ubijen, a drugi je teško ranjen, pa je podlegao ozljedama nakon što je prešao pružni prijelaz na kojem su se sukobili s policijom.

U obračunu je teško ranjen i jedan policajac. S prostrijelnom ranom ruke prevezen je u bolnicu i trenutno je izvan životne opasnosti.

Dvojica muškaraca bili su naoružani kraćim automatskim puškama, najvjerojatnije škorpionima ili uzijima, a policija je na njih pucala pištoljima, kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Razbojnici su ubijeni nakon što su s plijenom bježali iz pošte u Botincu, koju su opljačkali par minuta prije 16 sati.

U poštu su prema izjavama očevidaca upali maskirani i naoružani. Zatim u "fiatom uno" pobjegli prema sjeveru, a policija ih je susrela u Mrkšinoj ulici u Svetoj Klari, kod zatvorenog pružnog prijelaza.

Tamo je došlo do pucnjave u kojoj su ubijena dvojica razbojnika i teško ranjen policajac.

Policija nije željela otkriti koliko je njihovih pripadnika lovilo odbjegle razbojnike, no doznaje se da su na mjestu događaja osim temeljne i interventne bili i članovi specijalne policije.

Također nisu govorili niti o drugim pojedinostima, a nagađa se da se ovaj slučaj može povezati s nedavnom pljačkom Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, kada su ubijena dva zaštitara.

Zbog tog i niza drugih razbojstava koja su se u posljednje vrijeme dogodila u Zagrebu policija je najavila pojačan nadzor najčešćih meta razbojnika - novčarskih ustanova. Prema policijskim statistikama u studenom ove godine zabilježeno je 101 razbojstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙