FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska vlada prihvatila parafirani sporazum s RH

BEČ, , 7. prosinca 2005. (Hina) - Austrijska savezna vlada u utorakje donijela odluku o prihvaćanju parafiranog sporazuma između Austrijei Hrvatske o naknadi za imovinu oduzetu nakon Drugoga svjetskog rataNijemcima izbjeglim u Austriju no u srijedu se u austrijskomministarstvu vanjskih poslova nije mogla dobiti potvrda je li o tomeobaviještena hrvatska Vlada.
BEČ, , 7. prosinca 2005. (Hina) - Austrijska savezna vlada u utorak je donijela odluku o prihvaćanju parafiranog sporazuma između Austrije i Hrvatske o naknadi za imovinu oduzetu nakon Drugoga svjetskog rata Nijemcima izbjeglim u Austriju no u srijedu se u austrijskom ministarstvu vanjskih poslova nije mogla dobiti potvrda je li o tome obaviještena hrvatska Vlada.

Kako prenosi austrijska novinska agencija APA, taj preliminarni sporazum je nedavno izazvao burnu raspravu na hrvatskoj političkoj sceni. APA ističe da "sporazum u Zagrebu nema izgleda za ratifikaciju".

APA piše da Vlada Republike Hrvatske nije uputila Sporazum u Hrvatski sabor na ratifikaciju, jer zasad nema nikakve šanse da ga on prihvati.

"Sporazum se odnosi na imovinu koja je poslije 1955. oduzeta", piše APA i podsjeća da je Sporazum između Hrvatske i Austrije izazvao burne reakcije u Italiji te da Rim od Zagreba zahtijeva odštetu za Talijane koji su nakon Drugoga svjetskog rata izbjegli iz Istre u Italiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙