FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Austriji nema reakcija na Mesićevo obraćanje javnosti

BEČ, 29. studenog 2005. (Hina) - Austrijski mediji kao ni državnidužnosnici nisu u utorak reagirali na polemiku koju je u Hrvatskojpotaknula najava ratificiranja Sporazuma između Hrvatske i Austrije onaknadi za imovinu oduzetu Nijemcima u Hrvatskoj nakon Drugogsvjetskog rata.
BEČ, 29. studenog 2005. (Hina) - Austrijski mediji kao ni državni dužnosnici nisu u utorak reagirali na polemiku koju je u Hrvatskoj potaknula najava ratificiranja Sporazuma između Hrvatske i Austrije o naknadi za imovinu oduzetu Nijemcima u Hrvatskoj nakon Drugog svjetskog rata.

Austrijski tisak u utorak nije objavio ni stajalište hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji se u povodu najavljene ratifikacije Sporazuma u ponedjeljak navečer obratio javnosti.

Predsjednik Mesić se očitovao protiv Vladinog stava o potrebi ratifikacije Sporazuma s Austrijom i uz ostalo naglasio da su sva pitanja proizašla iz Drugog svjetskog rata regulirana međudržavnim sporazumima koje je sklopila bivša Jugoslavija, te da Hrvatska kao njena sljednica nema obveza poput onih koje sadrži Sporazum o vraćanju imovine oduzete Nijemcima u Hrvatskoj.

Austrijski premijer Wolfgang Schuessel prošlog je petka za zagrebačku RTL postaju izjavio da je "s obzirom na zajedničke interese i dobre odnose (između Hrvatske i Austrije) sasvim siguran da će sporazum biti ratificiran i da će Ivo Sanader naći većinu za ovu gestu u parlamentu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙