FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDF: Istra sve više tone

PULA, 7. prosinca 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskoga demokratskogforuma (IDF) Luciano Delbianco na današnjoj je konferenciji zanovinare u Puli ustvrdio kako "mizernih 27 milijuna kuna namijenjenihIstri iz državnog proračuna" dokazuje da Istra sve više tone premadnu.
PULA, 7. prosinca 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskoga demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako "mizernih 27 milijuna kuna namijenjenih Istri iz državnog proračuna" dokazuje da Istra sve više tone prema dnu.

S tim u vezi Delbianco je izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je Istarska županija vođena jer je, po njegovim riječima, u zadnje vrijeme ostala bez pravih razvojnih projekata.

Vijećnik IDF-a u Županijskoj skupštini Oriano Bulić, koji je na ovotjednoj sjednici Skupštine ustvrdio da država u Istru vraća premalo novca te zatražio osnivanje autonomne regije Istre, nazvao je danas istup župana Ivana Jakovčića "dikatorskim" jer su vijećnici IDF-a onemogućeni da predlože raspravu o regionalnoj autonomiji Istre.

Bulić smatra da je Jakovčićev istup (koji je na sjednici Županijske skupštine kazao da se autonomnost Istre neće postići s govornice) "prvo javno Jakovčićevo odricanje ideje regionalizma".

Vijećnici IDF-a, dodao je, očekuju da će legalnim putem dobiti potporu IDS-ovih i drugih vijećnika, a u sljedećem razdoblju, napomenuo je Bulić, prikupljat će potpise građana za referendumsko izjašnjavanje o regionalnoj autonomiji Istre.

"Najveću štetu istarskom regionalizmu nanio je upravo Ivan Jakovčić koji je uništio tu ideju svjesno ili zato što su to drugi od njega tražili", naglasio je Oriano Bulić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙