FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruto premije hrvatskih osiguravatelja 6,2 milijarde kuna

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko tržište osiguranja u prvihje deset ovogodišnjih mjeseci ostvarilo ukupnu zaračunatu brutopremiju u iznosu od 6,2 milijarde kuna, što je porast od 9,3 posto uodnosu na prethodno promatrano razdoblje, točnije na prvih devetovogodišnjih mjeseci, podaci su Direkcije za nadzor osiguravajućihdruštava.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko tržište osiguranja u prvih je deset ovogodišnjih mjeseci ostvarilo ukupnu zaračunatu bruto premiju u iznosu od 6,2 milijarde kuna, što je porast od 9,3 posto u odnosu na prethodno promatrano razdoblje, točnije na prvih devet ovogodišnjih mjeseci, podaci su Direkcije za nadzor osiguravajućih društava.

Premija životnih osiguranja sudjelovala je u ukupnoj premiji s 23,8 posto ili 1,5 milijardi kuna, što je rast od 11,2 posto, dok je premija neživotnih osiguranja s iznosom od 4,7 milijarde kuna porasla za 8,8 posto i u ukupnoj premiji sudjeluje sa 76,2 posto.

Najveći udio u premiji ima Croatia osiguranje, 39,4 posto, zatim slijedi Euroherc osiguranje s udjelom od 11,6 posto te Allianz osiguranje s udjelom od 10,1 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙