FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: policija smije plijeniti neregistrirane aute

LONDON, 8. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Britanska policija smjetće zaplijeniti i čak uništiti aute koje netko bude vozio neosigurane,a akcija je počela u utorak.
LONDON, 8. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Britanska policija smjet će zaplijeniti i čak uništiti aute koje netko bude vozio neosigurane, a akcija je počela u utorak.

Prema novim ovlastima, policajci će smjeti upotrebljavati kamere za automatsko prepoznavanje registracijskih tablica. Te su kamere povezane s bazama podataka svih vozila registriranih u Velikoj Britaniji i tako će se uočavati auti bez osiguranja.

"Nova ovlast da se povežu kamere s osiguravateljevom bazom podataka olakšat će policiji da ocijeni jesu li auti osigurani i da nešto poduzme protiv vozača", rekao je ministar prijevoza Alistair Darling.

Ministarstvo transporta procjenjuje da na britanskim cestama ima oko dva milijuna neosiguranih vozača zbog čega oni vozači koji poštuju zakon plaćaju premije trideset funta više.

Policajci koji zaustave neosigurano vozilo sada će ga moći zaplijeniti i ukloniti iz prometa.

Vozači koji ne budu mogli dokazati da im je vozilo osigurano bit će pravno gonjeni, a policija se može i riješiti vozila koje nitko ne preuzme 14 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙