FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Majdenić: tražimo pregled putnih troškova za svakog zastupnika

ZAGREB,7. prosinca 2005.(Hina) - Spornu odluku o povećanju naknada zaputne troškove saborskih zastupnika raspravit će za to nadležni Odborza izbor i imenovanja tek nakon što dobije pregled troškova po svakomzastupniku, najavila je danas predsjednica Odbora Nevenka Majednić.
ZAGREB,7. prosinca 2005.(Hina) - Spornu odluku o povećanju naknada za putne troškove saborskih zastupnika raspravit će za to nadležni Odbor za izbor i imenovanja tek nakon što dobije pregled troškova po svakom zastupniku, najavila je danas predsjednica Odbora Nevenka Majednić.

Odbor je stoga, do daljnjega otkazao za danas sazvanu sjednicu.

Majdenić je kazala da su povećanje naknada za putne troškove, usmeno i u više navrata, tražili sami zastupnici.

Odbor je, istaknula je, dužan takve zahtjeve staviti na dnevni red, no to ne znači da ih mora i razmotriti i prihvatiti.

Potvrdila je da se sporna naknada troškova zastupnicima koji žive u krugu 50 kilometera od Zagreba isplaćuje od prošlog saziv Sabora.

To nije ništa novo, istaknula je Majdenić, navodeći da se to činilo temeljem Odluke Odbora iz 2000., te tumačenjem koje je o toj Odluci Odbor dao 2002. godine.

Odbacila je računice po kojima Sabor na ime naknada godišnje isplati pola milijuna kuna - radi se, kazala je, o manjoj, odnosno o svoti od 150 tisuća kuna.

Majdenić je rekla da se ne radi o 30-ak zastupnika, koliko su ih izbrojali mediji, nego o njih 17 - 11 koji žive u mjestima koja su od 50 do 100 kilometara udaljena od Zagreba, te šest koji žive u krugu od 50 kilometara od Markova trga.

Dodala je i da zastupnici svaki mjesec ne primaju tisuću, odnosno dvije i pol tisuće kuna naknade, nego iznos stvarnih troškova, dakle iznos im ovisi o broju radnih saborskih dana.

Prema odluci upućenoj Odboru, zastupnici koji žive do 50 kilometara dobili bi i formalno pravo na naknadu do tisuću kuna, dok bi se onima koji žive od 50 do 100 kilometara udaljenosti, iznos naknade sa 2.500 povećao na najviše četiri tisuće kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙