FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sesar: putne naknade zastupnicima isplaćuju se legalno

ZAGREB,6. prosinca(Hina) - Tajnik Hrvatskoga sabora Josip Sesar odbacioje danas medijske prozivke da se ilegalno, mimo postojećih pravilnika,a u dogovoru s njim, nekolicini zastupnika isplaćuje naknada zatroškove kilometraže.
ZAGREB,6. prosinca(Hina) - Tajnik Hrvatskoga sabora Josip Sesar odbacio je danas medijske prozivke da se ilegalno, mimo postojećih pravilnika, a u dogovoru s njim, nekolicini zastupnika isplaćuje naknada za troškove kilometraže.

Ništa nije ilegalno, izjavio je Sesar, pozivajući se na mišljenje, odnosno zaključke resornog odbora iz prethodnog saziva Sabora.

Naime, zaključcima Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove iz travnja 2002. pravo na naknadu troškova za kilometražu, osim zastupnika koji su od Zagreba udaljeni od 50 do 100 kilometara, dano je i ostalim zastupnicima, uz uvjet da predoče odgovarajuću dokumentaciju i uz odobrenje tajnika Sabora.

Ti zastupnici pravo na naknadu imaju prema stvarnim troškovima, tj. prema stvarnoj dužini puta, a računa se da će do Gornjega Grada, ako do njega vodi više cesta, putovati najkraćom rutom.

Iz dokumentacije dane novinarima, vidljivo je da je Odbor spomenute zaključke donio jednoglasno, a da je njegov predsjednik u to vrijeme bio 'koalicijski' Vilim Herman.

Prema toj dokumentaciji, šest zastupnika - pet HDZ-ovih i jedan SDP-ov, koji žive u krugu od 50 kilometara od Zagreba, naplaćuje pređenu kilometražu.

To su HDZ-ovci Dražen Bošnjaković koji putuje iz Ivanić Grada, Ivan Jurkin iz Lukavca, Krunoslav Markovinović iz Strmca Samoborskog, Branimir Pasecky iz Jastrebarskog, Vladimir Pleško iz Gubaševa kod Zaboka te SDP-ova zastupnica Ivana Posavec-Krivec iz Križa.

HDZ-ovac Ivan Jarnjak, koji živi u Bestovju kod Samobora, jedini je zastupnik iz te skupine koji na ime troškova puta ne uzima ni kune.

Ni njegova stranačka kolegica Božica Šolić, koja živi u 20 kilometara udaljenom Kupinečkom Kraljevcu, ne uzima naknadu, ali povremeno naplaćuje troškove taksija.

Tonino Picula (SDP) naknadu je prestao uzimati od kako je izabran za gradonačelnika Velike Gorice - do tada, odnosno u godinu i pol, na ime kilometraže 'naplatio' je više od 8500 kuna.

Resorni Odbor pripremio je odluku po kojoj bi se za navedenu skupinu zastupnika iznos naknade ograničio na 1000 kuna mjesečno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙