FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arapski prinčevi kupuju nekretnine na Manhattanu

NEW YORK, 11. studenog 2005. (Hina/dpa) - Kraljevska obitelj Dubaija učetvrtak je kupila dvije prestižne nekretnine u najotmjenijimčetvrtima Manhattana, a riječ je o jednom od prvih arapskih ulaganja unekretnine u New Yorku, jednom od najskupljih gradova svijeta,objavili su mediji.
NEW YORK, 11. studenog 2005. (Hina/dpa) - Kraljevska obitelj Dubaija u četvrtak je kupila dvije prestižne nekretnine u najotmjenijim četvrtima Manhattana, a riječ je o jednom od prvih arapskih ulaganja u nekretnine u New Yorku, jednom od najskupljih gradova svijeta, objavili su mediji.

Predstavnik kraljevske obitelji, sultan Ahmed bin Sulayem, kupio je za 1,1 milijardu dolara neboder od 34 kata koji se nalazi na Park Aveniji, te Essex House, hotel sagrađen u secesijskom stilu, koji se nalazi s južne strane Central Parka.

Dubai, jedan od sedam gradova Ujedinjenih Arapskih Emirata, vodeće je turističko odredište u Perzijskom zaljevu s bogatim zalihama nafte. Te se zalihe međutim polako iscrpljuju, pa se arapski milijarderi sve više okreću ulaganjima u nekretnine na Zapadu kako bi dugoročno oplodili prihode od vađenja nafte.

Neboder na Park Aveniji kupljen je za 705 milijuna dolara, dok je Essex House plaćen 400 milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙