FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Qaida u Iraku daje 24 sata iračko-američkim snagama za zaustavljanje operacije

DUBAI, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Irački ogranak Al Qaidezaprijetio je "da će zatresti zemlju" u Iraku ako američke i iračkesnage za 24 sata ne prekinu operaciju koju vode od subote na zapaduIraka, u priopćenju objavljenom u ponedjeljak na Internetu.
DUBAI, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Irački ogranak Al Qaide zaprijetio je "da će zatresti zemlju" u Iraku ako američke i iračke snage za 24 sata ne prekinu operaciju koju vode od subote na zapadu Iraka, u priopćenju objavljenom u ponedjeljak na Internetu.

"Organizacija je odlučila dati 24 sata iračkoj vladi i njezinim gospodarima (SAD-u) da završe kampanju 'Željezne zavjese' koju vode američke i iračke snage u blizini sirijske granice, kaže se u tekstu koji potpisuje Abu Maisara al-Iraqi, navodni glasnogovornik skupine.

U tekstu, čija se autentičnost ne može utvrditi, kaže se da je ultimatum Al Qaide odgovor na prijetnje iračkog ministra obrane Saaduna al-Dulaimija koji je početkom studenoga izjavio da će odgovornima za nasilje koje u Iraku ne jenjava "srušiti na kuće na glave".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙