FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Harrel:U Bondsteelu nema tajnih zatvora

PRIŠTINA,6. prosinca 2005.(Hina) - Zapovjednik Višenacionalne brigadeKFOR-a za sektor Istok američki general John Harrel odbacio je uutorak tvrdnje da u američkoj vojnoj bazi Bondsteel kod Uroševca najugu Kosova ima tajnih zatvora.
PRIŠTINA,6. prosinca 2005.(Hina) - Zapovjednik Višenacionalne brigade KFOR-a za sektor Istok američki general John Harrel odbacio je u utorak tvrdnje da u američkoj vojnoj bazi Bondsteel kod Uroševca na jugu Kosova ima tajnih zatvora.

General Harrel je tijekom posjeta Uroševcu novinarima izjavio da od veljače ove godine nema nijedne privedene osobe u zatvoru u Bondsteelu.

"Međunarodni komitet Crvenog križa redovito kontrolira naš legalni zatvor, što je činio i ranije. Ja sam ovdje od veljače i nijednom nije privedena neka osoba u taj zatvor", rekao je general Harrel komentirajući tvrdnje o postojanju tajnih američkih zatvora u nekim europskim zemljama. On je dodao da s prenošenjem ovlasti na kosovsku policijsku službu zatvor u Bondsteelu postaje gotovo nepotreban.

"Ako vojnici KFOR-a zaustave neku sumnjivu osobu oni ju predaju Kosovskoj policijskoj službi i svi osumnjičeni trebaju odgovarati pred kosovskom pravosuđem. To je sve i jedino što mogu reći", izjavio je američki general Harrel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙