FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Italiji sukob prosvjednika i policije zbog željezničkog tunela

za transeuropsku brzu željezničku vezu kroztalijanske Alpe.
VENAUS, Italija, 6. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Najmanje 20 ljudi ozlijeđeno je u utorak u sukobu talijanskih prosvjednika i policije na gradilištu tunela za transeuropsku brzu željezničku vezu kroz talijanske Alpe.

Sukobi su izbili kada je interventna policija pokušala probiti blokadu od nekoliko stotina mještana. Očevici su kazali da su policajci tukli prosvjednike palicama.

Stanovnici doline Susa, u talijanskim Alpama, protive se 10 kilometara dugom željezničkom tunelu strahujući da bi pri njegovoj izgradnji na površinu mogli biti izneseni opasni minerali poput azbesta i urana.

Smatraju također da bi sredstva predviđena za projekt, oko 21 milijardi eura, trebalo radije uložiti u poboljšanje postojećih željezničkih linija.

Vlada međutim poručuje da će linija, koja će povezivati Torino sa Lyonom, u sklopu europske linije od Barcelone od Kijeva, biti uspostavljena kako je i predviđeno.

Prosvjedi traju već tjednima i mještani prijete čak ometanjem Zimskih olimpijskih igara 2006., koje se održavaju u veljači u obližnjem Torinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙