FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Novi štrajk novinara

RIM, 8. studenog 2005. (Hina) - Talijanski novinari ponovno su stupiliu štrajk, koji će trajati od sedam sati ujutro u utorak do sedam satiu četvrtak, u znak prosvjeda protiv izdavača s kojima se ne mogudogovoriti o uvjetima za nove radne ugovore.
RIM, 8. studenog 2005. (Hina) - Talijanski novinari ponovno su stupili u štrajk, koji će trajati od sedam sati ujutro u utorak do sedam sati u četvrtak, u znak prosvjeda protiv izdavača s kojima se ne mogu dogovoriti o uvjetima za nove radne ugovore.

Novinarski sindikat (FINSI) pozvao je na štrajk potpore obnovi radnih ugovora, tako da u utorak i srijedu neće biti agencijskih informacija, a u srijedu i četvrtak neće izići dnevni listovi.

Novinarski sindikat je pozvao na štrajk zbog "potpunog odbijanja udruge izdavača, FIEG, da razgovora o novim radnim ugovorima". U posebnom priopćenju se kaže kako je novinarski sindikat predložio dvogodišnje prijelazno razdoblje vezano uz uvjete i plaće novinara, ali su se izdavači i na to oglušili. Sadašnji dvodnevni štrajk novinara drugi je u samo mjesec dana i pokrenut iz istog razloga, spora s izdavačima oko novih radnih ugovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙