FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rimski Koloseum u zelenom svjetlu u znak prosvjeda protiv smrtne kazne

RIM, 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Rimski Koloseum je u srijedunavečer osvijetljen zelenim svjetlom u znak podrške ukidanju smrtnekazne u svijetu, javlja agencija France presse.
RIM, 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Rimski Koloseum je u srijedu navečer osvijetljen zelenim svjetlom u znak podrške ukidanju smrtne kazne u svijetu, javlja agencija France presse.

Na inicijativu katoličke zajednice svetog Egidija svakog 30. studenoga u talijanskim se gradovima zelenim svjetlom osvjetljavaju gradske znamenitosti u znak prosvjeda protiv izvršenja smrtne kazne. Nekoliko gradova sudjeluje u toj inicijativi i u svijetu.

U Firenci gradske vlasti osvjetljavaju reprodukciju Michelangelovog Davida na Piazzi della Signoria. Ondašnja kneževina Toskana je prva na svijetu 30. studenoga 1876. ukinula smrtnu kaznu.

Pred veleposlanstvom Sjedinjenih Država u Rimu održan je prosvjed protiv smrtne kazne kojeg su organizirali međunarodno udruženja borbe protiv smrtne kazne "Hands off Cain" i Amnesty International.

Tom je prigodom istaknut i veliki transparent "Tisuću puta sramota" kojim se aludiralo na tisućito izvršenje smrtne kazne u SAD-u od 1976. godine.

Nakon što je u utorak ujutro pogubljen 999. osuđenik u Ohiou, smrtnu kaznu koja je trebala biti izvršena u srijedu navečer guverner te države je preinačio u doživotni zatvor. Ali još najmanje dva pogubljenja predviđena su za petak u Sjevernoj i Južnoj Karolini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙