FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski znanstvenici za veću pozornost seksualnom odgoju

BEČ, 6. prosinca 2005. (Hina/APA) - Austrijsko društvo za istraživanjeseksualnosti pozvalo je sve koji sudjeluju u reformi sveučilišta da uprilagodbi studija Bolonjskom procesu ne zaborave pitanjaseksualnosti.
BEČ, 6. prosinca 2005. (Hina/APA) - Austrijsko društvo za istraživanje seksualnosti pozvalo je sve koji sudjeluju u reformi sveučilišta da u prilagodbi studija Bolonjskom procesu ne zaborave pitanja seksualnosti.

U otvorenom pismu humanističkim i socijalno-znanstvenim studijskim smjerovima predsjednik Društva Johannes Wahala i znanstvenik koji se bavi odgojem i seksualnošću Josef Christian Aigner zatražili su da ljudska spolnost bude uvrštena u stručni i za to nadležan sveučilišni studijski plan.

Seksolozi se žale kako je seksualnost u većini sveučilišnih studija - od medicine, preko psihologije do pedagogije, danas vrlo malo zastupljena i gotovo nevidljiva. Programi psihoseksualnog razvoja, seksualne orijentacije, spolnog identiteta, razvoja uloge spolova i spolnog života jedva da postoje.

Praksa uvijek iznova pokazuje goleme nedostatke u znanosti o čovjekovoj seksualnosti u većini humanističkih znanosti, upozoravaju austrijski znanstvenici.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙