FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češkom pedofilu kazna zatvora i izgon

SPLIT,5. prosinca 2005.(Hina) - Pred Općinskim sudom u Splitu danas je64-godišnjem češkom državljaninu Petru Horaku iz Brna, optuženom zasnimanje gole djece u Živogošću ovoga ljeta, izrečena kazna zatvora odsedam mjeseci i sigurnosna mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanjuod pet godina.
SPLIT,5. prosinca 2005.(Hina) - Pred Općinskim sudom u Splitu danas je 64-godišnjem češkom državljaninu Petru Horaku iz Brna, optuženom za snimanje gole djece u Živogošću ovoga ljeta, izrečena kazna zatvora od sedam mjeseci i sigurnosna mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od pet godina.

Češki je državljanin proglašen krivim zbog počinjenja produljenog kaznenog djela iskorištavanja djece ili maloljetnih osoba za pornografiju.

Tereti ga se da je 25. i 26. lipnja 2005. na plaži u blizini auto-kampa u Živogošću, video kamerom ciljano snimao četvero djece, u dobi do osam godina, također čeških državljana, dok su se kupala u moru i igrala na plaži.

Djeca su se na plaži kupala gola, a okrivljeni ih je snimao tako da je u prvi plan isticao intimne dijelove njihova tijela. Razotkriven je nakon što su neke gošće kampa primijetile da stariji muškarac ponekad otvoreno, ponekad prikriveno snima djecu. To su prijavile upravi kampa koja je o tome obavijestila policiju, pa je Horak priveden i oduzeta mu je kamera s inkriminirajućim video materijalima.

Nakon kriminalističke obrade priveden je istražnom sucu u Splitu koji mu je 26. lipnja odredio pritvor, u kojemu se i dalje nalazi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙