FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor: iduće godine starta Agencija za nadzor financijskih usluga

ZAGREB,8. studenoga(Hina) - Saborski Odbor za financije i državniproračun suglasio se danas da s početkom iduće godine financijskeinstitucije nebankovnog sektora nadzire Agencija za nadzorfinancijskih usluga.
ZAGREB,8. studenoga(Hina) - Saborski Odbor za financije i državni proračun suglasio se danas da s početkom iduće godine financijske institucije nebankovnog sektora nadzire Agencija za nadzor financijskih usluga.

Odbor je podržao zakonski prijedlog o toj agenciji koja bi objedinila tri postojeće institucije - Komisiju za vrijednosne papire, Hagenu i Direkciju za nadzor društava osiguranja.

Agencija će preuzeti nadzor nad nebankarskim sektorom čija imovina prelazi 40 milijardi kuna, dok bi nadzor nad bankama i dalje ostao u nadležnosti Hrvatske narodne banke.

Temeljni ciljevi agencije, koja će odgovarati Hrvatskom saboru, su promicanje i očuvanje stabilnosti financijskog sustava, te nadzor zakonitosti poslovanja.

Članovi Odbora suglasni su s prijedlogom da predsjednik i članovi uprave Agencije nemaju pravo na jednogodišnju naknadu plaće ako sami daju ostavku ili ako se ogrješe o zakon.

Taj prijedlog Odboru je stigao iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Odbor se suglasio s izmjenama Zakona o deviznom poslovanju kojim Vlada traži uvođenje licenciranja ovlaštenih mjenjačnica koje će u roku godinu dana morati dobiti odobrenje Hrvatske narodne banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙