FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jessen-Petersen naložio jačanje mjera sigurnosti na Kosovu

PRIŠTINA5. prosinca 2005. (Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen-Petersen osudio je u ponedjeljak napad izveden u nedjeljuu blizini Prizrena na autobus koje se kretao na relacijiDragaš-Beograd, u kojemu pukim slučajem nije bilo stradalih, te jenaložio jačanje mjera sigurnosti na Kosovu.
PRIŠTINA5. prosinca 2005. (Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen osudio je u ponedjeljak napad izveden u nedjelju u blizini Prizrena na autobus koje se kretao na relaciji Dragaš-Beograd, u kojemu pukim slučajem nije bilo stradalih, te je naložio jačanje mjera sigurnosti na Kosovu.

U napadu su ispaljene dvije granate iz ručnog bacača koje na sreću nisu eksplodirale, a posebne postrojbe KFOR-a su ih kasnije neutralizirale. U autobusu je, kako navode albanski mediji, tijekom napada bilo 11 Albanaca, tri Bošnjaka i jedan Srbin, koji su ostali neozlijeđeni.

Jessen-Petersen je naložio pojačane mjere sigurnosti tijekom rasprave o njegovu konačnom statusu, a one podrazumijevaju dodatne policijske ophodnje, pojačan nadzor vozila na kontrolnim punktovima te povećanje sigurnosti oko školskih i vjerskih objekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙