FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

BRUXELLES - Europska komisija objavit će u srijedu redovito godišnje izvješće o napretku zemalja kandidata Hrvatske i Turske te zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore i Albanije. Komisija prošle godine nije objavljivala izvješće o napretku Hrvatske, budući da je u travnju objavljen avis o hrvatskom zahtjevu za članstvo. U izvješću se daje detaljni pregled stanja s obzirom na političke, gospodarske i administrativne kriterije. To će biti prvo izvješće za Hrvatsku nakon objavljivanja avisa i nakon početka pristupnih pregovora.

BERLIN - Jedanaest automobila zapaljeno je u noći s utorka na srijedu u Berlinu i Koelnu, objavila je u srijedu njemačka policija. Glasnogovornik policije u Berlinu ocijenio je da je još prerano tvrditi da su požari potaknuti nemirima u Francuskoj. U Chemnitzu su u noći s ponedjeljka na utorak zapaljena tri vozila i jedna prazna zgrada. Policija je u utorak u vezi s paležima ispitala dvojicu mladića u dobi od 18 i 19 godina.

JERUZALEM - Visoki dužnosnik Hamasa ne isključuje mogućnost pregovora s Izraelom, objavio je u srijedu izraelski javni radio. Mahmud Zahar je u intervjuu za izraelski radio nije isključio mogućnost pregovora nakon palestinskih izbora u siječnju. Izrael međutim umanjuje značenje takvih izjava i smatra da Hamas na taj način želi smanjiti pritisak izraelskih vlasti protiv njegova sudjelovanja na izborima.

KAIRO - Egipćani su u srijedu počeli izlaziti na birališta u osam od 26 regija u prvoj fazi parlamentarnih izbora koji će trajati do 7. prosinca, objavila je državna televizija. Za 164 mandata u Kairu natječe se 1.635 kandidata, među kojima je i 36 žena. Drugi krug predviđen je za 15. studenoga.

NEW YORK - Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg u utorak je s lakoćom osvojio drugi mandat, nakon najskuplje predizborne kampanje u povijesti tog grada, izvijestili su mediji. Stručnjaci procjenjuju da će, kada se sve zbroji Bloomberg potrošiti između 80 i 100 milijuna dolara svog osobnog bogatstva, kako bi na izborima pobijedio svog protukandidata Fernanda Ferrera, bivšeg načelnika gradskog područja Bronx, kojemu su predizborne procjene davale i do 38 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙