FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubrzo nakon tisućitog obavljeno i 1001. smaknuće u SAD-u

COLUMBIA, 3. prosinca 2005. (Hina/AP) - Istog dana kada je smrtonosnominjekcijom pogubljen tisućiti zatvorenik u posljednjih 30 godina uSjedinjenim Državama u toj je zemlji na isti način izvršena i 1001smrtna kazna.
COLUMBIA, 3. prosinca 2005. (Hina/AP) - Istog dana kada je smrtonosnom injekcijom pogubljen tisućiti zatvorenik u posljednjih 30 godina u Sjedinjenim Državama u toj je zemlji na isti način izvršena i 1001 smrtna kazna.

Smrtonosnom injekcijom pogubljen je Shawn Humphries koji je osuđen zbog ubojstva prodavača u trgovini 1994. Njegova smrt proglašena je u 23,18 sati po srednjoeuropskom vremenu, a pogubljen je nakon što je guverner Mark Sanford nešto ranije odbio molbu za pomilovanjem. Dan ranije Vrhovni je sud odbio osuđenikov zahtjev za odgodom izvršenja kazne.

Humphries je treći zatvorenik koji je ove godine pogubljen u Južnoj Karolini i 1001. u SAD-u od kada je prije 30 godina u toj zemlji ponovno uvedena smrtna kazna. Tisućiti zatvorenik smaknut u SAD-u je ubojica Kenneth Lee Boyd koji je smrtonosnu injekciju primio u petak ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Američki Vrhovni sud dopustio je 1976. godine ponovno uvođenje smrtne kazne nakon neslužbenog devetogodišnjeg moratorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙