FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

PEKING - Kinesko ministarstvo okoliša kritiziralo je u petak lokalne dužnosnike zbog loše obavljenog posla nakon kemijskog onečišćenja rijeke Songhua prije tri tjedna. Zamjenik ministra Wang Yuqing izjavio je listu China Daily da je time što su čekali do 17. studenoga, četiri dana nakon eksplozije u Jinlinu, da bi izvijestili o onečišćenju, propuštena prilika da se pravodobno uspostavi kontrola nad zagađenjem uzrokovanim benzenom i njegovim derivatima. Wang je dodao da je do kraja studenoga zabilježeno 36 takvih incidenata.

RALEIGH - Kada je u petak primio smrtonosnu injekciju osuđeni ubojica Kenneth Lee Boyd postao je tisućiti zatvorenik pogubljen u Sjedinjenim Državama, 30 godina nakon što je u toj zemlji ponovno uvedena smrtna kazna. Boyd (57) umro je u 8.15 po srednjoeuropskom vremenu u komori za izvršenje smrtne kazne u Središnjem zatvoru u Raleighu, izjavila je Pamela Walker, glasnogovornica Uprave za zatvorski sustav. Njegovo pogubljenje zbog zločina 1988. godine, kada je pred dvoje djece ubio ženu i tasta, privuklo je pažnju cijelog svijeta jer je posrijedi tisućito izvršenje smrtne kazne u SAD-u. Američki Vrhovni sud dopustio je 1976. godine ponovno uvođenje smrtne kazne nakon neslužbenog devetogodišnjeg moratorija.

MAINZ - Majka i sestra Nijemice otete u Iraku u četvrtak su se navečer na njemačkoj televiziji ZDF obratile otmičarima moleći da oslobode Susanne Osthoff, koja je oteta u Iraku prošloga tjedna. Njihov apel emitirala je njemačka televizijska postaja ZDF, a navodno bi ju u Iraku trebala emitirati al Jazeera. Osthoff (43), arheologinja koja živi u Iraku gdje se bavi humanitarni radom, nestala je prošlog petka ili subote zajedno sa vozačem. Njezina sestra Anja Osthoff istaknula je da je Susanne godinama bila na službi iračkome narodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙