FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavljeno tisućito smaknuće u SAD-u

RALEIGH, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Kada je u petak primiosmrtonosnu injekciju osuđeni ubojica Kenneth Lee Boyd postao jetisućiti zatvorenik pogubljen u Sjedinjenim Državama, 30 godina nakonšto je u toj zemlji ponovno uvedena smrtna kazna.
RALEIGH, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Kada je u petak primio smrtonosnu injekciju osuđeni ubojica Kenneth Lee Boyd postao je tisućiti zatvorenik pogubljen u Sjedinjenim Državama, 30 godina nakon što je u toj zemlji ponovno uvedena smrtna kazna.

Boyd (57) umro je u 8.15 po srednjoeuropskom vremenu u komori za izvršenje smrtne kazne u Središnjem zatvoru u Raleighu, izjavila je Pamela Walker, glasnogovornica Uprave za zatvorski sustav.

Njegovo pogubljenje zbog zločina 1988. godine, kada je pred dvoje djece ubio ženu i tasta, privuklo je pažnju cijelog svijeta jer je posrijedi tisućito izvršenje smrtne kazne u SAD-u.

Američki Vrhovni sud dopustio je 1976. godine ponovno uvođenje smrtne kazne nakon neslužbenog devetogodišnjeg moratorija.

Guverner Mike Easley odbio je nekoliko sati prije smaknuća posljednju molbu za pomilovanje koju je podnio Boydov odvjetnik.

Oko stotinu protivnika smrtne kazne okupilo se pred zatvorom držeći u rukama svijeće i izgovarajući imena 999 ranije smaknutih osuđenika. Policija kaže da je do ponoći uhićeno njih 18 koji su ušli na teritorij zatvora.

Boyd je prije izvršenja kazne pojeo svoj zadnji obrok - odrezak, pečeni krumpir i salatu te se posljednji put susreo s članovima obitelji. Po riječima njegova odvjetnika Thomasa Mahera, bio je miran no zabrinut što će postati samo još jedan broj u nizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙