FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: uhićeno oko 200 pristaša Muslimanske braće

KAIRO, 20. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dvjestotinjak pristašaMuslimanske braće uhićeno je u nedjelju u Egiptu uoči druge fazeparlamentarnih izbora, doznaje se iz policijskih izvora.
KAIRO, 20. studenog 2005. (Hina/AFP) - Dvjestotinjak pristaša Muslimanske braće uhićeno je u nedjelju u Egiptu uoči druge faze parlamentarnih izbora, doznaje se iz policijskih izvora.

Do masovnih uhićenja došlo je nakon što je islamsko bratstvo, zabranjeno ali se tolerira, izraslo u glavnu oporbenu snagu u zemlji, ostvarivši povijesni proboj tijekom prve faze izbora.

"Taj val uhićenja dokazuje da se vladajuća Nacionalna demokratska stranka (NDP) miješa u izbore", kazao je glasnogovornik Muslimanske braće Essam al-Eryane.

"No, mi inzistiramo da se izbori nastave", dodao je.

NDP je u prvoj fazi izbora osvojio 112 od 164 mjesta u Skupštini, a Muslimanska braća 34 mjesta, ostvarivši povijesni rezultat.

Od nedjelje su na raspolaganju 144 mjesta u devet pokrajina, a od 1. do 7. prosinca će se odvijati treća faza izbora sa 134 raspoloživa zastupnička mjesta.

Islamsko bratstvo, najstariji islamistički pokret u arapskom svijetu, čiji je duhovni vođa Mehdi Akef, računa u drugoj fazi izbora na najmanje tridesetak mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙