FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tunel Mont-Blanc ponovno otvoren za sva vozila

LYON, 2. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tunel Mont-Blanc koji jezatvoren u petak ujutro za teretna vozila radi velike razlikebarometarskog tlaka između francuske i talijanske strane, ponovno jeotvoren za sva vozila nešto prije 20 sati po srednjoeuropskomvremenu.
LYON, 2. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Tunel Mont-Blanc koji je zatvoren u petak ujutro za teretna vozila radi velike razlike barometarskog tlaka između francuske i talijanske strane, ponovno je otvoren za sva vozila nešto prije 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Razlog zatvaranja tunela koji povezuje Francusku i Italiju je vrlo rijedak, i događa se manje od deset puta godišnje, uglavnom u proljeće i jesen, a zapravo se radi o mjeri predostrožnosti povezanoj s opasnosti od požara.

"Postoji nulta točka u tunelu gdje nema vjetra. U slučaju požara, moramo biti u mogućnosti premjestiti tu točku u manje od tri minute do mjesta nesreće, kako bi svladali širenje dima. Ako je razlika u tlaku između dva ulaska u tunel veća od 650 paskala, više ne možemo upravljati situacijom, objasnila je jedna dužnosnica TMB-a.

U petak ujutro zbog toplog i suhog vjetra fena bilo je lijepo s francuske strane, dok je s talijanske strane bilo ružno vrijeme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙