FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Probijena druga cijev tunela Čardak

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - U sklopu druge faze izgradnje punogprofila autoceste Rijeka-Zagreb, danas je probijena druga, južna cijevtunela Čardak, a vrijednost ukupnih radova na toj cijevi, kao i radovana trasi, je 88 milijuna kuna, potvrđeno je danas iz AutocesteRijeka-Zagreb.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - U sklopu druge faze izgradnje punog profila autoceste Rijeka-Zagreb, danas je probijena druga, južna cijev tunela Čardak, a vrijednost ukupnih radova na toj cijevi, kao i radova na trasi, je 88 milijuna kuna, potvrđeno je danas iz Autoceste Rijeka-Zagreb.

Riječ je o prvom slučaju izgradnje, odnosno proboja drugih cijevi tunela u kršu u Hrvatskoj za vrijeme dok su paralelni tuneli bili pod prometom.

Izvođač radova je splitska građevinska tvrtka Konstruktor inženjering, a današnjim završnim miniranjem završeni su radovi na iskopu i gradnji primarne podgrade tunela.

Radovi su završeni prije roka predviđenim planom, budući se radilo tijekom cijelog ljeta.

Tunel Čardak nalazi se na dionici Ravna Gora - Vrbovsko. Duljina južne cijevi je 601 metar, a glavna trasa ispred i iza tunela ukupne je duljine 2.396 metara.

Radovi na drugoj cijevi tunela Čardak počeli su krajem svibnja ove godine, a financirani su kreditom njemačke razvojne banke Kreditanstalt für Wiederaufbau. Ta sredstva predstavljaju uštedu odnosno neutrošena sredstva za realizaciju prve faze izgradnje autoceste Rijeka-Zagreb.

Inače, u sklopu druge faze izgradnje autoceste Rijeka - Zagreb, odnosno dopune na puni profil autoceste koja će, kako se predviđa trajati do 2008., izgradit će se 11 tunela tijekom odvijanja prometa u već postojećim, usporednim tunelskim cijevima.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙