FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s Ljajićem o zatočenima i nestalima

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor sastala se u petak s ministrom za ljudska i manjinskaprava Srbije i Crne Gore Rasimom Ljajićem s kojim je razgovarala oproblematici zatočenih i nestalih osoba, priopćio je u petak Ured zaodnose s javnošću Vlade RH.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se u petak s ministrom za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasimom Ljajićem s kojim je razgovarala o problematici zatočenih i nestalih osoba, priopćio je u petak Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Ministar Ljajić istaknuo je kako postoji obostrana politička volja između Hrvatske i SCG da se ovo pitanje učinkovito rješava te izrazio uvjerenje u nastavak još bolje suradnje u ovom području, dodaje se u priopćenju.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je potraga za zatočenim i nestalim osobama iz Domovinskog rata prvorazredno političko i humanitarno pitanje, te iskazala potrebu ubrzanja procesa traženja kako bi obitelji zatočenih i nestalih osoba što prije doznali sudbinu svojih najbližih, kaže se u priopćenju.

Kako se kaže u priopćenju, Kosor je podsjetila kako je Hrvatskoj uz Upravu za zatočene i nestale pri njezinu ministarstvu, u cilju veće učinkovitosti nedavno osnovano i povjerenstvo Vlade za zatočene i nestale u koje su uključeni predstavnici svih mjerodavnih resora.

Također je napomenula, navodi se u priopćenju, da je Hrvatska u svom proračunu za 2006. godinu povećala financijska sredstva namijenjena za ekshumacije i identifikacije pronađenih žrtava te naglasila kako je dosad puno uloženo i u izgradnju jedinstvenog tzv. "hrvatskog modela" traženja nestalih osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙