FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret gospodarskih komora zemalja bivše Jugoslavije

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Gospodarske komore zemalja bivšeJugoslavije nastavit će raditi na jačanju regionalne suradnje,olakšavanju nastupa svojih članica na tržištima zemalja bivšeJugoslavije, zalagati se za daljnju liberalizaciju i primjenupotpisanih ugovora o slobodnoj trgovini, a u procesu pregovaranja ipristupanja Europskoj uniji (EU) razmjenjivat će svoja iskustva tezastupati interese svojih članica kako bi im se olakšala prilagodbastandardima i pravilima EU.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Gospodarske komore zemalja bivše Jugoslavije nastavit će raditi na jačanju regionalne suradnje, olakšavanju nastupa svojih članica na tržištima zemalja bivše Jugoslavije, zalagati se za daljnju liberalizaciju i primjenu potpisanih ugovora o slobodnoj trgovini, a u procesu pregovaranja i pristupanja Europskoj uniji (EU) razmjenjivat će svoja iskustva te zastupati interese svojih članica kako bi im se olakšala prilagodba standardima i pravilima EU.

Osnovni su to zaključci danas održanog 10. susreta predsjednika gospodarskih/privrednih komora zemalja bivše Jugoslavije, održanog u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Gospodarske komore će također, kako je rečeno, zajednički predlagati projekte u okviru regionalnih inicijativa i kroz programe EU namijenjene jugoistočnoj Europi.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuo je nužnost jačanja regionalne suradnje te dodao kako je najveći izazov kako ćemo se kao regija uspjeti pozicionirati kad uđemo u EU. Drži da Hrvatska ima dobru poziciju u regiji koju treba čuvati i unapređivati.

Potpredsjednica Privredne komore Srbije Radmila Milivojević ocjenjuje da je osnovno pitanje pred kojim se SiCG nalazi - pitanje konkurentnosti. Pred SiCG je izazov napraviti proizvod koji će moći plasirati te u tom smislu treba pozdraviti sve investicije bez obzira odakle dolaze, jer investicije donose nove tehnologije i konkurentnost, pojasnila je.

Suština opstanka neke zemlje na tržištu EU, kako je rekla, je konkurentnost, odnosno može li opstati na tom tržištu.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙