FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio srbijanskog premijera Koštunicu

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u srijedu poslijepodne srbijanskog premijera VojislavaKoštunicu koji je hrvatskom šefu države čestitao na početku pregovorao punopravnom članstvu Hrvatske u EU-u, naglašavajući da "svaki uspjehHrvatske na njezinom europskom putu veseli Srbiju, jer je to značajnoza cijelu regiju i za europske težnje svih zemalja regije", priopćioje Ured Predsjednika.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu poslijepodne srbijanskog premijera Vojislava Koštunicu koji je hrvatskom šefu države čestitao na početku pregovora o punopravnom članstvu Hrvatske u EU-u, naglašavajući da "svaki uspjeh Hrvatske na njezinom europskom putu veseli Srbiju, jer je to značajno za cijelu regiju i za europske težnje svih zemalja regije", priopćio je Ured Predsjednika.

U razgovoru Mesića i Koštunice, koji s izaslanstvom boravi u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj, razmijenjena su prvenstveno mišljenja o bilateralnim odnosima, te je, kako se navodi u priopćenju, "obostrano izraženo zadovoljstvo procesom normaliziranja koji je dostigao već takav stupanj da nije ni potrebno osobito naglašavati pojedine pozitivne pomake do kojih u njemu dolazi", priopćeno je.

"Dobro je, složili su se predsjednik Mesić i premijer Koštunica, što se sada najviše razgovara o gospodarskoj suradnji, jer je i to pokazatelj koji govori da smo najteža pitanja što su proizašla iz ratnih sukoba na kraju 20. stoljeća riješili, ili smo na najboljem putu da ih riješimo", prenosi se u službenom priopćenju.

Prema istom izvoru, dvojica visokih državnih dužnosnika su ustvrdila da "u građenju međusobnih odnosa manjine imaju i imat će važnu ulogu", pri čemu bi bilo dobro da se organiziraju uzajamni kontakti i razmjena mišljenja između predstavnika srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji.

Koštunica je prvi srbijanski premijer koji je posjetio Hrvatsku nakon uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙