FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivan Ljubičić prvi ponudio sponzorstvo safari-parka na Brijunima

BRIJUNI, 2. prosinca 2005.(Hina) - Najbolji hrvatski tenisač IvanLjubičić, premda zauzet uoči današnjeg finala Davis cupa, prvi setelefonom iz Slovačke odazvao pozivu Nacionalnog parka "Brijuni" zasponzorstvo za safari-park na Brijunima.
BRIJUNI, 2. prosinca 2005.(Hina) - Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, premda zauzet uoči današnjeg finala Davis cupa, prvi se telefonom iz Slovačke odazvao pozivu Nacionalnog parka "Brijuni" za sponzorstvo za safari-park na Brijunima.

Ivan i njegova supruga, inače veliki zaljubljenici u Brijune, kamo odlaze svako ljeto, čim su iz dnevnog tiska doznali da brijunski safari-park traži sponzore, nazvali su ravnatelja Nacionalnog parka Ratomira Ivičića i ponudili pomoć, pokazavši dobru volju i želju da pomognu brijunskim životinjama, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Nacionalnog parka "Brijuni".

Sve pojedinosti o toj pomoći bit će dogovoreni nakon nastupa u finalu Davis cupa u kojemu je Ljubičić danas u prvom susretu pobijedio slovačkog tenisača Karola Kučeru.

U znak zahvalnosti Ljubičiću i njegovoj supruzi Nacionalni park "Brijuni" darovat će sadnicu od reznice masline stare 1650 godina kao simbol vječne ljubavi, blagostanja i dugovječnosti.

Nacionalni park novac skuplja za održavanje 96 životinja u safari-parku: slonove, zebre, indijske svete krave, muflone, somalske ovce, nekolioko vrsta antilopa, nojeve, magarce i boškarine - istarska goveda koji su autohtona i zaštićena vrsta.

Naime, samo hrana za životinje, bez drugih troškova, stoji 800 kuna na dan, odnosno 299 tisuća kuna na godinu, kažu u Nacionalnom parku.

Safari park djeluje kao dio izletničkog programa, tijekom kojega gosti vlakićem razgledavaju otočje i safari-park.

Utemeljio ga je 1964. Josip Broz Tito, koji je na Brijunima imao ljetnu rezidenciju, od životinja koje je dobivao na dar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙