FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Otkazan turnir u Iranu

TEHERAN, 7. studenog 2005. (Hina/dpa) - Iranski nogometni savez (FFI)bio je prisiljen otkazati međunarodni turnir koji se sljedećeg vikendatrebao održati u Teheranu, a na kojemu su uz domaćina trebalenastupiti i reprezentacije Toga, Paragvaja i Makedonije.
TEHERAN, 7. studenog 2005. (Hina/dpa) - Iranski nogometni savez (FFI) bio je prisiljen otkazati međunarodni turnir koji se sljedećeg vikenda trebao održati u Teheranu, a na kojemu su uz domaćina trebale nastupiti i reprezentacije Toga, Paragvaja i Makedonije.

Turnir je otkazan nakon što je zamjenik iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada u ponedjeljak zatražio od FFI-a da otkaže sponzorski ugovor s južnokorejskom tvrtkom LG koja je trebala biti glavni sponzor turnira.

Iranski mediji nagađaju kako je takva odluka iranskog vrha donesena zbog toga što je Južna Koreja prije dva mjeseca odbila podržati iranski nuklearni program na sastanku Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

"Zašto bi Iran promovirao južnokorejsku industriju kada Južna Koreja ne podržava iranske interese?", izjavio je član iranskog parlamenta Falahat Pisheh.

Neimenovani čelnik FFI-a izjavio je kako će otkazivanje turnira za posljedicu imati drastičnu kaznu Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) jer je turnir bio prijavljen u međunarodni kalendar, a FFI je, iako protiv svoje volje, prekršio sponzorski ugovor.

Inače, LG je dosda bio najveći sponzor sporta u Iranu.

Podsjetimo, na turnir u Teheranu bila je pozvana i hrvatska reprezentacija koja je nastup otkazala, a nakon Hrvatske nastup u Iranu otkazala je i Rumunjska, pa je u posljednji trenutak pozvana Makedonija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙