FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Draganja će donijeti odluku u narednih deset dana

ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najbolji hrvatski plivač DujeDraganja trebao bi u narednih deset dana donijeti odluku o tome ostajeli pod hrvatskom zastavom, ili će plivati za Katar, izjavio je danasza Hinu glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo
ZAGREB, 3. studenog 2005. (Hina) - Najbolji hrvatski plivač Duje Draganja trebao bi u narednih deset dana donijeti odluku o tome ostaje li pod hrvatskom zastavom, ili će plivati za Katar, izjavio je danas za Hinu glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo

"Istina je da je Duje dobio ponudu Katara. Riječ je o iznimno bogatoj ponudi. No, činjenica je da Draganja još nije donio konačnu odluku, to bi trebao učiniti u narednih deset dana", kazao je Karlo, koji se danas vratio iz SAD-a gdje je razgovarao s Dujom Draganjom.

"Duje je upoznat s onim što mu se nudi u Hrvatskoj i on je svjestan da se radi o vrlo dobroj punudi za hrvatske prilike. U plivanju se teško može puno zaraditi, a ponuda Katara je doista dobra. Nadam se da će Duje nastaviti plivati za Hrvatsku, njegov odlazak bio bi veliki gubitak", rekao je Karlo.

Draganji se za ostanak pod hrvatskkom zastavom nudi 150.000 dolara u sljedeće tri godine. Taj bi novac osigurala Atlantic Grupa Emila Tedeschija (u čijem su sastavu Cedevita i Neva), koja bi bila Dujin sponzor. Također, za osvajanje medalja na velikim svjetskim natjecanjima Duje bi od sponzora dobio bonuse. Treba reći da Duje od svog kluba kluba riječkog Primorja dobija 13.000 kuna mjesečno, a od 2006. dobivat će i olimpijsku stipendiju od pet tisuća kuna na mjesec. Od grada Rijeke trebao bi dobiti i stan po povratku iz SAD-a.

S druge strane ponuda Katara puno je obilnija. Prema onom što je objavljeno u hrvatskom tisku, iznosi se kreću između 1,3 i tri milijuna dolara. Jedan hrvatski dnevnik objavio je da Katar nudi Draganji pola milijuna dolara godišnje, te po 250 tisuća dolara za svako odličje osvojeno na velikim natjecanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙