FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Beču poslije podne počinje konferencija o islamu

BEČ, , 14. studenog 2005. (Hina) - "Islam u pluralističkom svijetu"naziv je trodnevne međunarodne konferencije koja u ponedjeljak navečerpočinje u bečkom dvorcu Hofburgu a austrijska ministrica vanjskihposlova Ursula Plassnik je na konferenciji za novinare istaknula da ćekonferencija pridonijeti daljnjoj izgradnji spona Europe i islamskogsvijeta.
BEČ, , 14. studenog 2005. (Hina) - "Islam u pluralističkom svijetu" naziv je trodnevne međunarodne konferencije koja u ponedjeljak navečer počinje u bečkom dvorcu Hofburgu a austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik je na konferenciji za novinare istaknula da će konferencija pridonijeti daljnjoj izgradnji spona Europe i islamskog svijeta.

Plassnik je podsjetila da Austrija ima dugu tradiciju njegovanja dijaloga različitih kultura i vjera rekla da se konferencijom nastavlja potreban dijalog koji bi trebao pridonijeti jačanju međusobnog povjerenja, razumijevanja i suradnje, u svjetlu austrijskog preuzimanja predsjedanja Europskom unijom od početka iduće godine.

Predsjednik Islamske zajednice u Beču Anas Shakfeh, pozdravio je održavanje konferencije rekavši "ne o islamu, nego s islamom". On je dodao da od konferencije očekuje "veliki korak naprijed u promicanju dijaloga".

"Veliko zanimanje za konferenciju pokazuje kolika je potreba za dijalogom s muslimanskim svijetom", naglasila je ministrica Plassnik.

Konferencija će okupiti oko 1500 sudionika, a najavljeno je i sudjelovanje predsjednika Afganistana i Iraka, te bivšeg iranskog predsjednika. Neke od tema konferencije su pluralizam u muslimanskom svijetu, pitanje koegzistencije, odnosno o muslimanima u zapadnom svijetu i kršćanima u muslimanskom svijetu.

Taj međunarodni skup otvorit će u Hofburgu ministrica Plassnik i austrijski predsjednik Heinz Fischer.

Konferencija će se održati uz velike mjere sigurnosti. Središte grada oko dvorca Hofburg zatvoreno je za promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙