FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Počela konferencija o islamu

BEČ, 14. studenog 2005. (Hina) - U Beču je u ponedjeljak predvečerpočela trodnevna međunarodna konferencija pod nazivom "Islam upluralističkom svijetu" koja je okupila oko 1500 sudionika, uglednikaiz političkog, teološkog i znanstvenog života iz Austrije i svijeta.
BEČ, 14. studenog 2005. (Hina) - U Beču je u ponedjeljak predvečer počela trodnevna međunarodna konferencija pod nazivom "Islam u pluralističkom svijetu" koja je okupila oko 1500 sudionika, uglednika iz političkog, teološkog i znanstvenog života iz Austrije i svijeta.

Austrijski predsjednik Heinz Fischer je otvarajući konferenciju kazao da je njezin cilj doprinijeti "dubokom razumijevanju islama praksom dijaloga".

"Želimo da ova konferencija tome da važne poticaje, princip tolerancije je ono najvažnije s čim treba živjeti u sadašnjosti za bolju budućnost", kazao je austrijski predsjednik Fischer.

Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik zauzela se za jačanje dijaloga civilizacija i naglasila da se muslimanima u Europi mora olakšati život jer "nitko se ne smije osjećati na rubu društva".

Posebni izaslanik glavnog tajnika UN Lahdar Brahimi je kazao da se najveća svjetska organizacija uvijek zauzimala za dijalog i mir i istaknuo da je potrebno graditi svijet uzajamnog poštivanja različitosti kultura i vjera. "Svim oblicima ekstremizma koji se povećava moramo se snažno suprotstaviti zajedničkom suradnjom, gradnjom povjerenja i stvaranjem mira", rekao je Brahimi.

Bivši iranski predsjednik Mohamad Hatami također se zauzeo za očuvanje mira i svijet bez atomskog oružja.

Konferenciju "Islam u pluralističkom svijetu" od 14. do 16. studenog, organizira austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u suradnji s Austrijskim društvom za orijentalistiku Hammer Purgstall.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙