FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP zaprimio slovensku tjeralicu za osumnjičenim krijumčarom eksploziva

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska policija zaprimila jedanas poslijepodne tjeralicu za 33-godišnjim hrvatskim državljaninomKrešimirom Vješticom iz okolice Zagreba kojega slovenska policijatraži zbog sumnje da je član skupine krijumčara oružja i eksploziva,otkrivene krajem prošlog tjedna kod Rogaške Slatine.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska policija zaprimila je danas poslijepodne tjeralicu za 33-godišnjim hrvatskim državljaninom Krešimirom Vješticom iz okolice Zagreba kojega slovenska policija traži zbog sumnje da je član skupine krijumčara oružja i eksploziva, otkrivene krajem prošlog tjedna kod Rogaške Slatine.

"Putem Interpola kasno poslijepodne zaprimili smo obavijest slovenske policije o njihovoj tjeralici za hrvatskim državljaninom", izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, ne želeći otkriti identitet osobe za kojom tragaju slovenske vlasti. No, iz izvora bliskog hrvatskoj policiji, koji nije želio biti imenovan, doznaje se da je riječ o Krešimiru Vještici iz Velike Gorice. On je domaćoj policiji od ranije poznat po sedam kaznenih prijava - iznuda, razbojstva, prijevara i krivotvorenja.

"Informacije slovenskih kolega naši će djelatnici krim policije dodatno provjeriti i izvijestiti ih o tome, no prema uobičajenoj proceduri Ured Interpola Zagreb obavijestit će ih i da Hrvatska svoje državljane po Ustavu ne može izručiti", kazao je Mehun. Nije rekao jesu li krim policajci već stupili u kontakt s Krešimirom Vješticom.

Slovenska policija uhitila je i pritvorila hrvatskog državljanina Tomislava Dobričevića (25) iz Družilovca koji je hrvatskoj policiji poznat samo po prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba, ali ne i po nekim težim kaznenim djelima.

Po Mehunovim riječima, hrvatska policija surađivala je u akciji otkrivanja krijumčarske skupine pružajući slovenskim istražiteljima određene informacije.

Slovenska policija jučer je izvijestila da je uhićenje skupine završnica jednogodišnje akcije u kojoj su osumnjičeni tajno praćeni i snimani. U akciji je zaplijenjeno 37 kilograma eksploziva, među ostalim i znatna količina eksploziva goma 2 eco. Riječ je o eksplozivu kakav je ove godine koristila al-Qaida prilikom terorističkog napada u Madridu. U istoj akciji zaplijenjeno je i 6 pištolja, te 30 električnih detonatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙