FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i Luksemburg potpisali Sporazum o razminiranju

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska i Luksemburg potpisali suu ponedjeljak Sporazum o suradnji u razminiranju područja Petrinje,priopćeno je u utorak iz hrvatskog veleposlanstva u Bruxellesu.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska i Luksemburg potpisali su u ponedjeljak Sporazum o suradnji u razminiranju područja Petrinje, priopćeno je u utorak iz hrvatskog veleposlanstva u Bruxellesu.

Veleposlanica RH Ljerka Alajbeg i ministar vanjskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburg Jean Asselborn u ime svojih vlada potpisali su u ponedjeljak u Luxembourgu Sporazum o suradnji glede razminiranja područja Petrinje, u Sisačko-moslovačkoj županiji.

To je već drugi bilateralni sporazum koji se potpisuje u ovoj godini, a potpisanim Sporazumom luksemburška vlada obvezuje se uplatiti iznos od 150.000 eura u korist Hrvatskog centra za razminiranje za projekt razminiranja pod nazivom: "Petrinja, područje između nasipa i ulice Mile Wood".

Luksemburška je vlada od 2002. godine financirala 6 projekata razminiranja u Republici Hrvatskoj u ukupnom iznosu od 650.000 eura, a sva se sredstva direktno uplaćuju na račun Hrvatskog centra za razminiranje te se na taj način osigurava angažiranje hrvatskih tvrtki u opsežnim poslovima razminiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙