FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tokio: Japanska princeza Aiko proslavila četvrti rođendan

TOKIO , 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Princeza Aiko, jedina kćerkajapanskog prijestolonasljednika Naruhita, koja bi, ako Japanci donesuodluku o izmjeni ustava mogla postati budućom caricom, danas je usredrasprava o nasljeđivanju japanskog prijestolja proslavila četvrtirođendan.
TOKIO , 1. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Princeza Aiko, jedina kćerka japanskog prijestolonasljednika Naruhita, koja bi, ako Japanci donesu odluku o izmjeni ustava mogla postati budućom caricom, danas je usred rasprava o nasljeđivanju japanskog prijestolja proslavila četvrti rođendan.

Carska agencija tom je prilikom medijima poslala fotografije Aiko u šetnji s majkom, princezom Masako po vrtovima Carske palače u Tokiju.

Aiko, koja bi dogodine trebala krenuti u dječji vrtić, od samog rođenja privlači medijsku pozornost, posebno otkad je najavljena mogućnost njezina nasljeđivanja japanskog prijestolja.

Izvješće Odbora stručnjaka koje je japanska vlada zadužila da razmotri moguću izmjenu zakona o nasljeđivanju, bit će temelj plana reforme zakona o nasljeđivanju carskog prijestolja iz 1947. o kojemu će u siječnju raspravljati japanski parlament.

Posljednja japanska carica Go-Sakuramachi vladala je u 18. stoljeću između 1762. i 1771.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙