FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska princeza oprašta se od carske obitelji

TOKIO, 12. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Japanska princeza Sayako,jedina kći cara Akihita i carice Michiko odala je počast svojimcarskim precima i ritualno se u subotu oprostila od roditelja jer seidući tjedan udaje za građanina.
TOKIO, 12. studenoga 2005. (Hina/Reuters) - Japanska princeza Sayako, jedina kći cara Akihita i carice Michiko odala je počast svojim carskim precima i ritualno se u subotu oprostila od roditelja jer se idući tjedan udaje za građanina.

Umotana u 12-slojni kimono princeza Sayako posjetila je tri hrama u carskoj palači, posvećena japanskim bogovima i davnim carevima.

Televizija NHK prikazala ju je kako polako hoda drvenim balkonom u kimonu svih bojama od ljubičaste do žute i zelene.

Sayako (36) poslije se sastala s carem i caricom i oprostila se od njih jer se u utorak udaje za 40-godišnjega tokijskoga urbanista Yoshikija Kurodu, objavila je carska novinska agencija.

Oproštajni ritual vjerojatno je bio prepun emocija za majku i kćer jer se zna da su veoma bliske, javlja Reuters.

Carica Michiko prošli je mjesec izjavila da će joj nedostajati princeza Sayako.

"Sayako bi mi kao dijete ozbiljno prišla i rekla 'Nema veze' kad god bih se razočarala nekom svojom pogreškom ili kakvim nenadanim događajem", piše u caričinu priopćenju.

Princeza Sayako, neslužbeno poznata i kao Nori, brakom će izaći iz carske obitelji i djeca koju bude imala neće biti nasljednici krune. Ona je bila posljednje nevjenčano od carevo troje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙