FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdravko Tomac predstavio "Hrvatsko zvono"

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Sveučilišni profesor i političarZdravko Tomac predstavio je danas sa suradnicima projekt stvaranjanove političke stranke pod radnim nazivom "Hrvatsko zvono".
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Sveučilišni profesor i političar Zdravko Tomac predstavio je danas sa suradnicima projekt stvaranja nove političke stranke pod radnim nazivom "Hrvatsko zvono".

"Hrvatsko zvono" je projekt u kojem bi se ujedinilo osam hrvatskih političkih stranka i bilo bi istinska alternativa kako opoziciji tako i poziciji, rekao je Tomac na konferenciji za novinare.

Dodao je da su se stranke koje bi ušle u "Hrvatsko zvono" okupile politički oko tri glavne točke. To su da treba zastupati rad, a ne kapital, braniti nacionalne interese i vrijednosti Domovinskog rata i da predsjednik nove stranke treba biti mlađa osoba.

Nova stranka čije je osnivanje u prvoj fazi trebala bi biti istinski demokratska i bez snažne stranačke discipline, rekao je Tomac.

Aladar Mecinger, predsjednik stranke Samostalnost i napredak (SIN) rekao je da ta stranka podržava inicijativu kao i pojedini zastupnici u Hrvatskom saboru te u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te ugledne izvanstranačke osobe. Osim što je navo ime Slavena Letice koji ih podržava, Mecinger nije želio reći o kojim je imenima riječ.

Inače, današnjoj konferenciji za novinare nazočili su predstavnici raznih stranka među kojima su SIN, HIP, HKDU, Hrvatskih narodnjaci, Hrvatski socijaldemokrati te drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙