FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 8. studenog

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 8. studenog.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. studenog.

BRUXELLES - Hrvatska započinje "screening", dubinsku analizu usklađenosti zakonodavstva, za poglavlje tržišno natjecanje, jedno od 35 poglavlja o kojima će pregovarati tijekom pristupnih pregovora. Tržišno natjecanje je četvrto poglavlje za koje počinje "screening", nakon odluke o otvaranju pristupnih pregovora. Do kraja godine započet će analiza za sedam poglavlja.

TALIN - Premijer Ivo Sanader boravi s izaslanstvom u službenom posjetu Republici Estoniji gdje će se sastati sa svojim kolegom Andrusuom Ansipom, predsjednikom Arnoldom Ruutelom i predsjednicom parlamenta (Riigikog) Enom Ergom. Glavne teme razgovora, kako se očekuje, bit će unapređenje bilateralne suradnje, posebice gospodarske, te estonska iskustva u približavanju EU i NATO-u.

TUZLA - Predsjednik Stjepan Mesić boravit će u Tuzli gdje će mu biti uručen počasni doktorat tamošnjeg sveučilišta. Prije susreta s dekanima Sveučilišta u Tuzli, predsjednik Mesić će obići Franjevački samostan sv. Petra i Pavla te Katolički školski centar Sv. Franjo.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza optužbe na suđenju "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima pred Haškim sudom (ICTY) za pogubljenje najmanje 264 hrvatskih ranjenika i civila iz vukovarske bolnice na farmi Ovčara, 20. studenoga 1991.

PORTOROŽ - Međuvladina konferencija o zagađenju Sredozemlja na kojoj će se okupiti predstavnici 21 zemlje sudionica Konvencije iz Barcelone.

LONDON - Državni posjet kineskog predsjednika Hu Jintaoa koji će sa svojom suprugom posjetiti i Buckinghamsku palaču.

MONROVIA - Drugi krug liberijskih predsjedničkih izbora.

DEŽURNI U VPR-u:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Noć: Damir Hainski

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne:Duška Gerić Koren, Darko Vlahović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙