FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gašparović za nastavak proširenja Europske unije

SARAJEVO,30. studenoga 2005.(Hina) - Predsjednik Slovačke IvanGašparović podržao je u srijedu proces proširenja Europske unije teocijenio da će se on moći smatrati završenim tek kada sve sadašnjeeuropske države postanu njenim punopravnim članicama.
SARAJEVO,30. studenoga 2005.(Hina) - Predsjednik Slovačke Ivan Gašparović podržao je u srijedu proces proširenja Europske unije te ocijenio da će se on moći smatrati završenim tek kada sve sadašnje europske države postanu njenim punopravnim članicama.

Tijekom službenog posjeta Sarajevu, Gašparović je u razgovoru s bosanskohercegovačkim dužnosnicima prenio slovačka iskustava u približavanju euro-atlanstkim integracijama.

Slovački je predsjednik na konferenciji za novinstvo, na kojoj je govorio i predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, kazao da zemlje koje pretendiraju na članstvo u EU imaju što ponuditi europskoj obitelji te ona stoga treba podržati njihove napore i reforme što ih provode s ciljem dostizanja punopravnog članstva u Uniji.

Gašparović je međutim upozorio te zemlje da ne očekuju čuda preko noći.

On je podsjetio da se u Slovačkoj, koja je po općoj ocjeni iznimno uspješno provela reforme, tijekom prvih godinu i pol članstva u EU nije bitno povećao standard običnih ljudi no zato je stvoreno stabilno okruženje koje privlači inozemne investicije a time otvara mogućnost dugoročnog napretka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙