FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mak: stvara se kriva slika u vezi s sporazumom

kriva slika, jer se odštete koje on regulira odnosena manji broj izbjeglih Austrijanaca.
Osijek,30. studenoga(Hina) - Zastupnik austrijske i njemačke manjine u Saboru Nikola Mak danas je u Osijeku rekao da se o nacrtu sporazma s Austrijom stvara kriva slika, jer se odštete koje on regulira odnose na manji broj izbjeglih Austrijanaca.

Navevši da bi ih moglo biti dvije do tri tisuće, rekao je kako smatra da bi i ta brojka mogla biti mnogo manja jer "mnogi koji će predati odštetni zahtjev neće imati odgovarajuću dokumentaciju i slično".

Ponovio je kako su Nijemci i Austrijanci u Hrvatskoj "duboko povrijeđeni izjavom predsjednika Stjepana Mesića u kojoj ih je proglasio kolaboracionistima nacističkog režima", podsjetivši kako je nad tim narodom počinjen genocid nakon 1944.

Poslanica predsjednika Mesića o hrvatskom sporazumu s Austrijom šteti ugledu Hrvatske u svijetu jer se postavlja pitanje vjerodostojnosti najviših državnih tijela, rekao je Mak u izjavi novinarima nakon sastanka koji je Vladin Ured za nacionalne manjine organizirao s predstavnicima nacionalnih manjina iz šest hrvatskih županija o poboljšanju rada Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

(Hina) xvs yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙