FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijska vlada potvrđuje veze atentatora s inozemstvom

NEW DELHI, 29. studenog 2005. (Hina) - Indijski ministar unutarnjihposlova Shivraj Patil potvrdio je u utorak kako su počiniteljitrostrukog atentata počinjenog u listopada u New Delhiju u kojem jepoginulo 66 osoba, bili povezani s inozemstvom, javlja indijskaagencija PIT.
NEW DELHI, 29. studenog 2005. (Hina) - Indijski ministar unutarnjih poslova Shivraj Patil potvrdio je u utorak kako su počinitelji trostrukog atentata počinjenog u listopada u New Delhiju u kojem je poginulo 66 osoba, bili povezani s inozemstvom, javlja indijska agencija PIT.

U trostrukom atentatu koji je pogodio dvije tržnice i jedan autobus nekoliko dana prije indijske svečanosti Svjetlosti poginulo je 66 osoba dok ih je 220 ranjeno, izjavio je pred parlamentom indijski ministar. Prema prijašnjim podacima u napadima su poginule 62, a ranjeno je 210 osoba.

"Istraga koja još traje pokazala je da je atentate osmislila inozemna teroristička skupina", izjavio je Patil.

Indijski premijer Manmohan Singh već je 31. listopada izjavio da su počinitelji atentata povezani s inozemstvom pa je od Pakistana zatražio da se više angažira na suzbijanju terorizma.

Nakon atentata uhićene su tri osumničene osobe, među kojima je i navodni mozak cijele operacije Tariq Ahmed Dar, navodi ministar. "Tijekom ispitivanja Dara pokazalo se da je on vodio operacije i koordinirao eksplozijom", dodao je.

Policija sumnja da su uhićeni članovi islamističke skupine Lashkar e Taiba, pobunjeničke skupine zakonom zabranjene u Pakistanu, koja se na Kašmiru bori protiv indijskih federalnih snaga od 1989. god.

Za počinjene atentate je odgovornost preuzela malo poznata islamistička skupina IIM za koju indijska policija vjeruje da je bliska skupini Lashkar e Taiba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙