FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New Delhi: pojačane mjere sigurnosti

NEW DELHI, 31. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dva dana nakon trisimultana teroristička napada u indijskoj prijestolnici, u kojima jepoginula 61 osoba a ranjeno ih je više od 200, New Delhi živi podpojačanim mjerama sigurnosti, a posebno se nadziru prilazi gradu imjesta javnog okupljanja, poput zračne luke, željezničkih postaja,trgovačkih središta.
NEW DELHI, 31. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dva dana nakon tri simultana teroristička napada u indijskoj prijestolnici, u kojima je poginula 61 osoba a ranjeno ih je više od 200, New Delhi živi pod pojačanim mjerama sigurnosti, a posebno se nadziru prilazi gradu i mjesta javnog okupljanja, poput zračne luke, željezničkih postaja, trgovačkih središta.

Mjere su pojačane i zbog hinduističke svetkovine svjetla - Diwali - koja počinje u utorak i završetka ramazana krajem tjedna, pa je angažirano dodatnih 2.600 policajaca. Istovremeno se nastavlja istraga o napadima za koje se odgovornim drži islamistička gerilska skupina iz Kašmira.

Ministar unutrašnjih poslova Shivraj Patil je kazao da su "mjere sigurnosti pojačane na način da se ne otežava život stanovništva".

Svetkovina svjetla je vesela svečanost koja je ujedno i jedna od najznačajnijih u hinduskom kalendaru, a slavi pobjedu Dobra nad demonima. Često se uspoređuje s kršćanskim Božićem.

Skupina "Inquilab" (revolucija), koja je preuzela odgovornost za napade, poručuje da će se isti nastaviti sve dok Indija ne povuče svoje vojnike iz Kašmira i obustavi svoje neljudske aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙