FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kašmirski pobunjenik priznao da je izveo jedan od napada u Delhiju

kojima je poginulo 62 ljudi, priznao je da je počiniojedan od tri napada, objavio je u srijedu glasnogovornik indijskevojske.
JAMMU AND KASHMIR, Indija, 9. studenog 2005. (Hina/AFP) - Kašmirski pobunjenik, uhićen u sklopu istrage o bombaškim napadima 29. listopada u New Delhiju u kojima je poginulo 62 ljudi, priznao je da je počinio jedan od tri napada, objavio je u srijedu glasnogovornik indijske vojske.

Ghulam Mohiudin Lone priznao je sudjelovanje u napadu na tržnici Paharganj u New Delhiju, izjavio je glasnogovornik.

Uhićen je u sektoru Banihal, u okrugu Doda u Kašmiru i predan policiji u Jammuu, rekao je.

Navodno mu je pripadnik Laškar-e-Taibe, jedne od glavnih islamističkih gerilskih skupina u Pakistanu, za to platio 500 američkih dolara, rekao je izvor iz indijske obavještajne službe.

Trostruki napad izveden je uoči velikog hindustanskog blagdana svjetla Diwali. Bombe su eksplodirale na tržnicama Paharganj, u blizini željezničkog kolodvora, i Sarojini Nagar, na jugu grada. Treća je eksplodirala u autobusu u blizini industrijske zone Okhle, na jugu grada.

Odgovornost za napade preuzela je Islamska revolucionarna skupina (IIM), bliska Laškar-e-Taibi. Ta je skupina međutim opovrgnula umiješanost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙