FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro bivši indijski predsjednik Narayanan

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanstvo Indije u Zagrebupriopćilo je u četvrtak da je otvorilo knjigu žalosti povodom smrtibivšeg indijskog predsjednika K.R. Narayanana, koji je umro u srijeduu New Delhiju.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanstvo Indije u Zagrebu priopćilo je u četvrtak da je otvorilo knjigu žalosti povodom smrti bivšeg indijskog predsjednika K.R. Narayanana, koji je umro u srijedu u New Delhiju.

Kocheril Raman Narayanan izabran je na predsjedničku dužnosti 14. srpnja 1997. godine i bio je prvi predsjednik koji potječe iz kaste "nedodirljivih". Deseti predsjednik Indije Narayanan na dužnosti je ostao do srpnja 2002. godine kad ga je naslijedio Abdul Kalam.

Bivši profesor, novinar i diplomat, Narayanan je potjecao iz zajednice Dalitsa (nekada nazivani "nedodirljivi"), koji je na dužnosti predsjednika zamijenio svog prethodnika Shankara Dayala Sharmu.

Knjiga žalosti biti će otvorena u rezidenciji Veleposlanstva Indije, Goljak 43a, između 10:00 i 13:00 sati u ponedjeljak 14. studenog i utorak 15. studenog, stoji u priopćenju indijskog veleposlanstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙