FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: praizvedba komedije o Splitu - "Sa' će Božo svaki čas"

KARLOVAC, 29. studenog 2005. (Hina) - Teatar "Rugantino" u suradnji sgradskim kazalištem "Zorinim domom" u Karlovcu održat će 5. prosinca uKarlovcu premijeru komedije "Sa' će Božo svaki čas", a zatim i 16.siječnja 2006. u Kazalištu "Komediji" u Zagrebu, najavljeno je nadanašnjoj tiskovnoj konferenciji u "Zorinu domu".
KARLOVAC, 29. studenog 2005. (Hina) - Teatar "Rugantino" u suradnji s gradskim kazalištem "Zorinim domom" u Karlovcu održat će 5. prosinca u Karlovcu premijeru komedije "Sa' će Božo svaki čas", a zatim i 16. siječnja 2006. u Kazalištu "Komediji" u Zagrebu, najavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u "Zorinu domu".

Predstava je rađena po scenariju Ivice Ivaniševića na prijedlošku Beckettova dramskog djela "U očekivanju Godota". Glavni glumci Špiro Guberina i Ivica Vidović kažu da bi predstavu zbog smijeha koji izaziva trebalo propisivati na recept kao antidepresiv.

Producentica predstave Gordana Gadžić kaže da je njezina posebnost što ju je u cijelosti financirao T-Com, uloživši novac "bezuvjetno". To je dobar primjer i drugim multinacionalnim tvrtkama spremnima da ulažu u kulturu", dodala je.

Predstava je nastala u "Zorinu domu" zbog dobrih uvjeta, ali i nastojanja da oživi toliko potrebna decentralizacija kulture, rekao je redatelj Mario Kovač.

Direktor "Zorina doma" Zvonko Ilijić kao Zagrepčanin u Karlovcu rekao je kako bi na tiskovnoj konferenciji o toj praizvedbi da je održana u Zagrebu "bilo pet tv kamera, a u Karlovcu nije bilo nijedne". Dodao je da ga užasava takva uređivačka politika medija.

Radnja predstave zbiva se u Splitu u njegovu opustošenu industrijskom predgrađu, a ozračje u njoj može se naslutiti i iz izjave Ivice Vidovića da se njegova uloga poklapa s dalmatinskim mentalitetom i ridikulima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙